jci_logo

Onze partners

Louis Grote Jongen geworden!

22 april

Zondag 21 april, 2013 - bij het opmaken van het bed krijg ik assistentie van zoon Louis (3j, 7md):

Louis: Mama, ikke mijn tutje niet onder kussen leggen, ikke tutje aan tuttenboom geven.

Mama: Echt waar jongen? Wil je dat vandaag doen? Dan heb je geen tutje meer om te slapen??

Louis: Dat niet nodig, mama. Ikke dan grote jongen zijn!!

Dus trekken wij met z'n 4 (papa, mama, grote zus Lore en Louis) op zondagmorgen 21 april naar het stadspark in Aalst. We zaten aan de andere kant van het speelplein en hadden niet meteen de boom gezien, maar algauw zagen we de tutjes hangen. Even wat Samson & Gert muziek opgezet (tis Feest!!!) een leuk lint gezocht en Louis bond zijn tutjes eraan. Een goeie grote sterke tak was ook algauw gevonden en met de hulp van papa hingen ze even later erin.

Joepie!!!! Proficiat!!!! Louis is vanaf nu een Grote Jongen! En de eekhoorntjes zullen goed voor de tutjes zorgen! Daar is op getoast en op geknabbeld. Na een uitgebreide speelsessie op het speelplein hebben we afscheid genomen. En Louis gaf geen kik. Integendeel: we moesten meteen alle grootouders bellen, en ook vragen of daar misschien geen tutje was achtergebleven - dat moet immers in de boom!! en hij heeft druk en trots het grote nieuws meegedeeld.

's Avonds rustig bedritueel, we komen in de kamer voor het verhaaltje. Louis zegt 'OOOHHH MAMA! Ik heb geen tutje!!! En ik wist even niet hoe te reageren - het bleef stil. Ook de grote zus zei even niets.... Waarop Louis met een guitige snoet: MAAR DIE HANGEN IN DE BOOM MAMA! Mama, toch!!! En hij schudde met zijn hoofd ;-) En mama haalde opgelucht adem.

Het bleef afwachten hoe de nacht zou zijn - zal hij wel goed inslapen? Ha, daar had hij wel wat op gevonden: na 30 minuten vonden we hem nog steeds vrolijk zingend in zijn bed. De nacht was ontzettend rustig en vredig. Onze grote jongen....

Het was een geweldige ervaring.

Dank u wel, tuttenboom.

Dank u wel, JCI Aalst.

 

Downloads

Download hier het enige echte Tuttenboom lied ! >>